lauantai 18. lokakuuta 2014

ENSI-ILTA !

Tätä päivää on odotettu ja jännitetty. Tänään se tapahtuu, Heikko signaali saa ensi-iltansa Tukkateatterilla! Torstaina meillä oli kenraali harjoitus, johon olimme pyytäneet muutaman ihmisen koeyleisöksi. Yleisö tuntui ottavan näytelmän hyvin vastaan, naurahduksiakin kuului. Näyttelijöillä oli todella hyvä energia päällä, he yllätivät ohjaajan moneen kertaan, taisivat yllättää itsensäkin. Huvituin ja liikutuin kenraalia katsellessani, jokainen on löytänyt hahmonsa ja uskaltavat revitellä lavalla, ihan mahtavaa! Ylpeähän tässä saa olla! 

Annuun olen voinut koko ajan luottaa täysillä, koska tiedän miten hän tekee roolityönsä. Huolellisesti ja tarkasti. Annu on tehnyt muistiinpanoja hahmostaan ja jos joskun harjoituksissa on tullut jumi, seuraavalla kerralla jumista ei ole ollut tietoakaan kun annetut ohjeistukset on sisäistetty ja sitten annetaan itsestä vielä vähän enemmän kuin on pyydetty.  Annu oli mulle alusta asti selvä Tarja. Enkä ole katunut tätä roolijakoa. Tarjan hahmo on saanut niin herkullisia sävyjä Annulta itseltään, loistavaa työtä! Annu ei myöskään pelkää olla lavalla hiljaa. 

Anne tuli viimeisenä työryhmäämme ja kaikille aivan uutena ihmisenä. Nyt kun miettiin, niin vitsit miten rohkea Nainen! Anne on omaksunut Nellan roolin niin hyvin, ettei ole kyllä mitään huolta. Anne uskaltaa näyttää lavalla monia tunteita ja uppoutuu 19 vuotiaan nuoren sielunmaailmaan hyvin. Annen kanssa ollaan tehty kovasti työtä artikulaation kanssa, sekin työ on saanut palkkansa! Anne on oppinut tekstinsä nopeasti ja on ottanut ohjaukset vastaan mukisematta. 

Anun ilmaisu lavalla on kehittynyt hurjasti Heikkoa tehdessä. Anu uskaltaa olla lavalla vihainen ja samalla todella herkkä. Torstaina meni ihan kylmiä väreitä, kun Anu teki Marja-Riitan monologia. Tänään varmasti tulen vaikuttumaan vieläkin enemmän. Anu myös on tehnyt töitä hamonsa kanssa ja ottaa kaikki ohjaukset hyvin vastaan.  Anu on tehnyt näytelmän mainokset ja käsiohjelmat, kiitos siitä! Mainoksia on väännetty yömyöhään, ihan kuin roolityössä ei olisi ollut jo tarpeeksi. Anun kanssa on ollut todella helppoa tehdä töitä. Ja muutenkin, arvostan Anua suuresti ihan oikeassakin elämässä, hemmetin vahva Nainen!

Moona oli Annun tapaan tuttu ihminen aikaisemmasta prokkiksesta. Moona on myös tehnyt kovasti työtä puheensa kanssa, se kun tuppaa välillä tulemaan liian nopeasti ulos suusta. Moona on myös ottanut ohjaukset hyvin vastaan, haastanut ja kyseenalaistanut ohjaajaa, sillai hyvällä tavalla.Ullan löytyminen otti aikansa, mutta wau mitä sielä lavalla nyt näkyykään! Moona on ryhmässä rehellinen ja samalla lempeä hahmo, jonka seurassa on helppo olla. Itse olen oppinut Moonalta sen, että huonojen päivien yli pääsee kun vain uskoo itseensä.

Mikon olen tuntenut noin neljä vuotta, tehtiin Legioonateatterilla yhteinen prokkis ja sen jälkeen yhteydenpito on ollut harvassa. Kun minulta puuttui Laurin näyttelijä, kävin läpi kavereitani, jotka voisivat olla kiinnostuneita näyttelemisestä. Miksen tajunnut Mikkoa aikasemmin? Mikko on tunnollinen, omalla hajamielisellä tavallaan. Ahkera kuin mikä ja tekee mitä pyydetään! Mikon kanssa pystyy käymään keskusteluja, jotka alkavat vitsillä, käyvät vakavissa aiheissa ja päätyvät nauruun. Mielikuvitusta tältä Mieheltä ei puutu! Illalla nähdään!
-Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti