torstai 16. lokakuuta 2014

2 päivää ensi-iltaan

Ensi-illan kynnyksellä olemme saaneet kiinni Teatteri Katseessa touhuavan sisarusparven. Tarja, 31, Marja-Riitta, 29 ja Nella, 19, tekevät iloisesti yhteistyötä harrastajateatterin uudessa näytelmässä nimeltä Heikko Signaali, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Tarja.

MITEN YHTEISTYÖNNE ON TOIMINUT?

Tarja: Ainahan yhteistyössä on nousunsa ja laskunsa, mutta pääasiassa teatteri kuitenkin mielestäni yhdistää. Luova työ on meille kaikille tärkeää.

Marja-Riitta: Onhan se toiminu... Vaikka onhan niitä hetkiä, kun alkaa pikkasen pännii, ku kukaan ei oo ajoissa paikalla ja sit...

Tarja: Mutta ystäviähän tässä kaikki ollaan, niin ei tässä pikku myöhästymiset haittaa. (hermostunutta naurua)

Nella: (pelaa Tamagotchia, ei noteeraa kysymystä)

MILLAINEN ON LUOMISPROSESSINNE?

T: Itse pidän muistiinpanojen ja listojen tekemisestä. Se auttaa minua jäsentämään ajatuksiani ja tuomaan esille jotain ympäröivästä maailmasta. Asioita, joita kenties haluaisin muuttaa. Mutta toki kun päästään paperilta itse tekemiseen uskon täysin ”ilon kautta”...

M-R: Mä käyn äkkiä vessassa. (poistuu)

T (jatkaa): ...työskentelyyn, eli haetaan positiivista fiilistä, jonka kautta haetaan hahmoihin ja tarinaan muutakin näkemystä kuin se maailman tuskaa kokevan kirjottajan näkökulma.

(pitkä hiljaisuus)

T (Nellalle): Sanoisitko säkin jotain?

N: Joo, ilon kautta.

MILLAISIA TUNTEMUKSIA LÄHESTYVÄ ENSI-ILTA TEISSÄ HERÄTTÄÄ?

M-R (palaa vessasta): Että minkälaisia tuntemuksia lähestyvä ensi-ilta herättää? No joo. Jännittää. Mut se on vaan hyvä juttu. Oikeestaan tää on niinkun tosi jees. (hiljaisuus) Mut väistämättä mun mielessäni pyörii jo se kun mä lähden tän jälkeen tyttöjen kans Tallinaan.

N: Joo mullakin on omia projekteja tässä jo tulossa. Oikeestaan mä työstän niitä tässä samalla.

T: Mut jos nyt kuitenkin hoidettais tää esitys ensin ennen kun aletaan haaveileen mistään reissuista? Vaikka ei sillä, kyllä mäkin ajattelin lähteä reilaamaan tän esityksen jälkeen, vähän niinkun nollaamaan ajatukset ennen kun ees harkitsee uuden proggiksen alottamista, mut en mä siitä oo tänne haastatteluun tullut puhumaan! Voidaanko jättää nää kommentit pois siitä lopullisesta versiosta? Vastatkaa nyt jotain vähän järkevämpää.

(pitkä hiljaisuus)

T: No?!

M-R: (tuhahtaa) Tosi jees fiilis on ollu. Joo, tääl saa purkaa tunnetilojaan tosi hyvin.

N: (pelaa Tamagotchia, ei kommentoi)

T: Siis teatterihan on tosi antoisa harrastus ja voin kyllä suositella lämpimästi kaikille.

Heikko Signaali saa ensi-iltansa 18.10., liput 15/9€.


Toimituksen kommentti: Ajanpuutteen vuoksi haastattelu on purettu suoraan nauhalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti