sunnuntai 7. syyskuuta 2014

42 päivää ensi-iltaanEilen Tukkateatterilla sai ensi-iltansa Katja Pilven ohjaus Missä paikkasi, tiedätkö sen? Piti napata kuva käsiohjelmasta, kun sielä loisti mainos meidän tulevasta ensi-illasta! Missä paikaksi, tiedätkö sen? kertoo kolmen henkilön kasvutarinat steampunk-henkisessä 1800-luvun vaihtoehtohistoriassa. Suosittelen lämpimästi jokaiselle, luvassa on savua, höyrylaivoja, koreita hattuja, mehukkaita hahmoja ja tekemisen meininkiä!

Onnistuin nauttimaan esityksestä kauheasti miettimättä omaa ohjaustani. Meillä oli perjantaina Annun ja Annen kanssa monologi harjoitukset, joissa tuntui asiat loksahtavan hyvin paikoilleen. Vaikka olen hokenut itselleni pitkään, että ei ole stressiä ja kaikki menee hyvin...niin myönnän nyt itselleni, että vähän olen huijannut itseäni. Tietoisesti. Kuten ahkerat lukijat tietää, on meillä ollut lukuisia näyttelijän vaihdoksia. Harjoitusten aloitus on venähtänyt, valosuunnittelija katosi kuin pieru saharaan ja nyt etsimme uutta ja punnitsemme vaihtoehtoa, jossa joudumme tekemään suunnittelun itse... olemme kasanneet kaksi demoa ja vaikka näyttelijät ovat hienosti löytäneet hahmonsa ja toimivat loistavasti yhteen, olemme nyt hieman kuukausi ennen ensi-iltaa vielä lapsen kengissä. Tästä alkaa suuren suuri rutistus ja työtä on tehtävä, jotta saamme hyvää jälkeä aikaan. Mutta mahdottomuus tämä ei ole, meistä jokainen seisoo tämän näytelmän takana ja haluaa saada kohtaukset toimimaan.    Perjantaina aloitimme kahden kohtauksen harjoitukset, joiden kanssa olin paininut ja pähkäillyt.. Olin kirjoittanut plariinkin rehellisesti:''Mitä tapahtuu?!!'' :D


Lavastuksessa suuressa roolissa on sohva, joka on tuottanut allekirjoittaneelle suurta päänvaivaa. Mistä löytää sohva, jonka alle mahtuu helposti ihminen? Ja mahdollisimman havalla/ ilmaiseksi. No, pienen etsinnän jälkeen löytyi se sohva ja vielä ilmaiseksi, mutta seuraava ongelma olikin sitten kuljetus. Kenelläkään ei ollut pakettiautoa ja niiden vuokraukset maksaa monta kymppiä. Viikon verran tätä asiaa pyöriteltiin ja olin jo valmis luovuttamaan sohvan toiselle sitä haluavalle. Kunnes sain soiton, että saisimme peräkärryä lainaan. MAHTAVAA! 
Tänään haemme tämän kauan etsityn rumiluksen teatterille ja huomenna pääsemme harjoittelemaan oikean sohvan kanssa!

Teemme Ninan kanssa myös tuotantoa yhdessä ja mennellä viikolla kävimme kahteen otteeseen myymässä käsiohjelmaan mainospaikkoja. Yritykset voivat ostaa pienellä summalla käsiohjelman takasivulle paikan logolleen tai mainokselleen. Olemme (tai minä taidan olla) kunnianhimoisia ja olemme nyt tavoitteessamme puolessa välissä, kolme myyty ja kolme myymättä. Kerätyillä rahoilla tarkoituksemme on ostaa viikon mainos TKL:n busseihin. Tässäkin asiassa usko on korkealla, mehän saamme vielä kolme myytyä ja sen avulla lisää näkyvyyttä niin näytelmällemme kuin Tukkateatterille!

-Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti