perjantai 12. syyskuuta 2014

36 päivää ensi-iltaan...miten tässä näin kävi?!

Ensi-iltaan on enää vähän yli kuukausi. Vielä noin minuutti sitten harjoittelimme demoja varten ja teimme hauskoja ryhmäytymisharjoituksia ja improja. Ensi-ilta oli jokin epämääräinen päivämäärä hamassa tulevaisuudessa. Syksyllä joskus sitten.


Mutta nyt pitäisi olla yhtäkkiä ihan oikea näyttelijä ja osata repliikit. Kaiken lisäksi päälle painavat kaikki syksyn muut hommat, kuten työt. Kesällä oli jotenkin enemmän tunteja päivässä. Sitä paitsi teatterilla on niin kiva hengailla muiden kanssa ja vaihtaa kuulumisia. Harjoittelu tuntuu olevan sivutoimintaa. Mitä ihmettä mun nyt pitäisi tehdä?

Hyvä puoli on se, että olen tutustunut roolihahmooni  hyvin ja koen ymmärtäväni häntä nyt. Varsinkin kun olen tajunnut erinäisiä uusia asioita harjoituksissa, kuten että "mennä linkkuun" tarkoittaa "mennä sykkyrälle tai kasaan", eikä "mennä linja-autoon". Tämä oivallus teki hahmoni monologista huomattavasti järkeenkäyvemmän kuin alkuperäinen tulkintani.

Kuka se Nella oikein on?

No joo. Kaikki kai epäilevät itseään (ja luulenpa, että ohjaajakin vähän epäilee vielä tässä vaiheessa), mutta kyllä tästä vielä näytelmä tulee. Juuri nyt kohtausten läpirämpiminen tuntuu vain hieman turhauttavalta välillä. Tietysti asiaa auttaisi, jos osaisin ne vuorosanat... Muiden puhuessa syntyy paniikki: "Mikä se vuorosana on? Mikä? Muista nyt. Muista! Et voi unohtaa joka kerta sitä samaa." Tietysti, jos hengittäisin syvään ja rauhoittuisin, saisin toisen repliikistä automaattisen muistutuksen omastani. Älä ajattele, vaan reagoi -tekniikka toimii hyvin, jos sitä muistaa käyttää.

Ei siis tämän enempää tältä erää, koska menen harjoittelemaan huomista monologia, ettei Minna revi hiuksia päästään :)

-Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti